Belgen in het buitenland - Mertens en Napoli stellen titelfeest Juve opnieuw een weekje uit, Chievo degradeert

Napoli heeft zondag op de 32e speeldag van de Serie A geen fout gemaakt op bezoek bij rode lantaarn Chievo Verona. De Napolitanen, met Dries Mertens negentig minuten tussen de lijnen, haalden het met 1-3. Door de zege moet leider Juventus, dat zaterdag met 2-1 de boot in ging bij SPAL, nog een week extra wachten op haar 35e landstitel. Chievo is door de nederlaag zeker van degradatie naar de Serie B. Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk) opende de score voor de bezoekers na een kwartier. De verdediger knikte een hoekschop van Dries Mertens fraai tegen de touwen. Even voorbij het uur verdubbelde Arkadiusz Milik de Napolitaanse voorsprong met een fraai afstandschot. Opnieuw Koulibaly legde het eindverdict negen minuten voor tijd vast met een rake knal, 0-3. De eerredder van Cesar (90.) kwam te laat voor de thuisploeg. Bij Chievo kwam Sofian Kiyine tien minuten voor tijd in het veld.

Napoli verstevigt haar tweede plaats met 67 punten. Nummer drie Inter, dat later zondag nog naar Frosinone trekt, telt voorlopig tien punten minder.