Belgen in het buitenland - Liverpool heeft geen genade voor Hazard en Chelsea

Enkele uren na de zege van Manchester City bij Crystal Palace (1-3) heeft ook Liverpool opnieuw de drie punten veroverd in de Premier League. Op Anfield Road gingen Eden Hazard en Chelsea met 2-0 voor de bijl. Twee goals in drie minuten deden de Londenaars de das om. De Reds (85 ptn) springen in het klassement opnieuw over Man City (83) naar de leiding in de Premier League. Liverpool speelde wel één wedstrijd meer. Een kopbal van Mané (51.) en een fantastisch afstandschot van Salah (53.) legden de wedstrijd na rust in een definitieve plooi. Eden Hazard startte als valse nummer negen en kreeg enkele kansen, maar kon niet scoren. De Blues blijven vierde met 66 punten, twee eenheden meer dan Manchester United dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

In La Liga raakte Real Sociedad, nog steeds zonder de aan de knie geblesseerde Adnan Januzaj, niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de Baskische derby tegen Eibar. Sociedad is tegenvallend tiende, Eibar met één punt minder twaalfde.

In Nederland viel Othman Boussaid twintig minuten voor tijd in voor Utrecht in 0-0 gelijkspel tegen Vitesse. Utrecht blijft vijfde, Vitesse zevende.