Belgen in het buitenland - Ciman en Toronto verliezen ondanks twee assists van Pozuelo

Voormalige Rode Duivels Laurent Ciman (Toronto) en Roland Lamah (Cincinnati) hebben zaterdagavond allebei verloren in de Amerikaanse Major League Soccer. Ciman ging met 3-2 onderuit bij de Seattle Sounders. De bezoekers kwamen na 11 minuten op voorsprong via Jozy Altidore, die een voorzet van Alejandro Pozuelo (ex-Genk) binnenkopte. Will Bruin (24., 66.) en Cristian Roldan (68.) keerden de situatie daarna om.

Toronto scoorde nog een tweede keer via Altidore (70.). Hij werkte een knappe doorsteekpas van Pozuelo, die voor een tweede assist tekende, voorbij de thuisgoalie maar dichter kwam Toronto niet meer.

Ciman en Pozuelo speelden allebei de volledige wedstrijd.

Roland Lamah startte op de bank bij Cincinnati, dat met 2-0 verloor van Los Angeles FC. Na 66 minuten kwam de middenvelder in het veld. De thuisploeg won na doelpunten van Mark-Anthony Kaye (32.) en Carlos Vela (90.+3). Kenny Saief (ex-Gent en Anderlecht), ploegmaat van Lamah, stond de hele match tussen de lijnen.

In de tussenstand van de Eastern Conference is Toronto voorlopig vierde met 10 op 15. Cincinnati staat zevende met 8 op 21.