Serie A - Andrea Barzagli (Juventus) kondigt afscheid op het einde van het seizoen aan

door
Belga
Leestijd 2 min.

Andrea Barzagli heeft zaterdag na afloop van de 2-1 nederlaag van Juventus in de Serie A bij SPAL aangekondigd op het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. De 37-jarige verdediger en zijn team konden deze namiddag op het veld in Ferrara voor de achtste keer op rij landskampioen worden, maar moesten door de nederlaag hun titelfeest met minstens een week uitstellen. Barzagli klom in het begin van zijn carrière via de krochten van het Italiaanse voetbal naar boven, vooraleer op 22-jarige leeftijd bij Chievo in de Serie A te belanden. Nadien volgden passages bij Palermo (2004-2008) en het Duitse Wolfsburg (2008-2011), waarmee hij in 2009 verrassend de Bundesliga won. In de zomer van 2011 streek hij neer bij Juventus.

Daar ontpopte Barzagli zich tot een clubicoon met 280 officiële duels. Hij maakte de volledige reeks van zeven opeenvolgende landstitels van de Bianconeri mee. Volgende week zaterdag kan daar in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina nog een achtste scudetto bijkomen. Dit seizoen had Barzagli door veel blessureleed geen vaste stek meer in het team. De wedstrijd tegen SPAL zaterdag was nog maar zijn zesde competitiewedstrijd dit seizoen.

De centrale verdediger verzamelde tussen november 2004 en november 2017 ook 74 interlands met Italië. In 2006 kroonde hij zich met de Squadra Azzurri tot wereldkampioen in Duitsland. Verder maakte hij ook deel uit van de Italiaanse selectie op de EK's van 2008, 2012 en 2016 en het WK van 2014. Na het missen van de Wereldbeker in Rusland kondigde hij zijn afscheid aan.

bron: Belga