Belgen in het buitenland - Lukaku met United moeizaam voorbij West Ham, Witsel en Dortmund opnieuw leider

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester United heeft zaterdag op de 34e speeldag van de Engelse Premier League met 2-1 van West Ham gewonnen. Romelu Lukaku speelde de hele wedstrijd, maar het was zijn maatje Paul Pogba die het verschil maakte. In de Duitse Bundesliga is Borussia Dortmund voorlopig leider na een 2-1 zege tegen Mainz. Felipe Anderson leek West Ham een vroege voorsprong te bezorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Een discutabele beslissing. Even later zat het Manchester United opnieuw mee toen de bal gemakkelijk op de stip ging, Paul Pogba (19.) benutte de strafschop. Lukaku trok vaak naar de linkerklfank en probeerde het vooral als aangever, maar na de pauze volgde de verdiende gelijkmaker van Anderson (49.). Een kwartier voor tijd moest Lukaku naar de kant, United kreeg even later een tweede penalty. Het was opnieuw Pogba (80.) die de elfmeter omzette en zo de zege veiligstelde. Manchester United schuift voorlopig op naar de vijfde plaats, West Ham blijft elfde.

In Duitsland kon Borussia Dortmund zich herpakken na de 5-0 pandoering bij Bayern München vorige week. Met Axel Witsel de hele wedstrijd in de ploeg wonnen de Borussen met 2-1 van Mainz. De 19-jarige Engelsman Jadon Sancho (17, 24.) maakte twee vroege doelpunten, Mainz kwam in het slot niet verder dan een aansluitingstreffer van Robin Quaison (84.). Witsel en co komen opnieuw aan de leiding met twee punten meer dan Bayern, dat zondag nog op bezoek gaat bij Düsseldorf.

Ajax tot slot haalde in de Nederlandse Eredivisie met 6-2 uit tegen Excelsior, waar Siebe Horemans en Herve Matthys een hele wedstrijd meededen. Klaas-Jan Huntelaar maakte een hattrick voor de Amsterdammers.

bron: Belga