Verdachte in 18 jaar oude moordzaak ontkent dat hij Jens De Block wou doden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jurgen R., de verdachte in de moord op Jens De Block in 2000, heeft aan de politie verklaringen afgelegd over zijn betrokkenheid in de zaak. "Hij heeft nooit de intentie gehad om Jens te doden en is onschuldig aan het misdrijf doodslag", zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. De 29-jarige Jens De Block werd op zondagochtend 22 oktober 2000 vermoord teruggevonden op de parking van de voormalige bank het Gemeentekrediet in Sint-Niklaas. Hij was gewelddadig om het leven gebracht en had messteken in de halsstreek. Het gerecht was er nooit in geslaagd om de identiteit van de dader te achterhalen.

De federale gerechtelijke politie en het parket van Oost-Vlaanderen hebben het dossier recentelijk opnieuw onderzocht en gebruikten nieuwe DNA-technieken, waardoor er een doorbraak in de zaak geforceerd werd. De 43-jarige Jurgen R. kon in het Oost-Vlaamse Buggenhout worden opgepakt. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden.

Jurgen R. kreeg in het dossier van de kanaalmoord twee jaar cel omdat hij het lichaam van slachtoffer Eric Van Spitael uit Buggenhout hielp verbergen. In dat dossier werd Yves H. veroordeeld tot 30 jaar cel, en Jurgen R. stelt dat Yves H. ook verantwoordelijk is voor de dood van Jens De Block.

Volgens Het Nieuwsblad verklaarde R. dat hij De Block alleen met een kapot bierglas stak, en dat H. hem met een mes had gestoken. "Jurgen R. heeft nooit de intentie gehad om Jens te doden en is onschuldig aan het misdrijf doodslag", zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. "De inhoud van zijn verklaringen behoren tot het geheim van het onderzoek en ze zullen gewikt en gewogen worden door de rechters in alle objectiviteit. Jurgen R. is geen fantast. De veroordeling van Yves H. voor moord en de vrijspraak van Jurgen R. voor diezelfde moord spreekt boekdelen."

bron: Belga