Belgische toproeiers openen internationaal roeiseizoen opvallend sterk

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische toproeiers hebben de eerste internationale afspraak van dit seizoen niet gemist. Tijdens de eerste wedstrijddag van de Memorial Paolo d'Aloja in het Italiaanse Piedeluco hebben drie van onze vier landgenoten zich geplaatst voor de A-finales. Voor Pierre De Loof volgde de uitschakeling in de halve finales. In de skiff opende De Loof het toernooi met een tweede stek in zijn voorwedstrijd, goed voor de op drie na snelste tijd in totaal en een stek in de halve finales. De skiff is het enige nummer waarvoor naast voorwedstrijden ook nog halve finales moesten worden gevaren om te kunnen doorstoten tot de A-finale. In de tweede halve finale liep het met een zevende tijd, de veertiende in totaal, echter fout waardoor er niet meer inzit dan een plaats in de B-finale.

Tim Brys en Niels Van Zandweghe, het Gents-Brugs duo dat op het WK 2018 brons veroverde in de dubbeltwee lichtgewicht mannen, ging in zijn eerste internationale wedstrijd van dit seizoen meteen in de clinch met de Italiaanse favorieten Oppo-Ruta, vorig jaar zilver op het WK. Uiteindelijk finishten ze op minder dan een seconde van de Italianen op de tweede plaats en is een stek in de A-finale van zaterdag een feit.

In de skiff bij de junioren werd Tristan Vandenbussche tweede in zijn voorrondewedstrijd, met de op drie na snelste tijd in totaal. Ook de Bruggeling is daarmee zeker van een plaats in de A-finale.

9

bron: Belga