Vijf wonderlijke weekendtips

Heb je nog geen weekendplannen? Met deze tips zal je je niet vervelen.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Little Waves

13/4

Het avontuurlijke Limburgse festival  Little Waves brengt een gevarieerde lijst indiebands naar C-mine in Genk. Het wordt een mix van lokaal en internationaal, opkomend talent en gevestigde waarden, minimalistisch en ruig, maar allemaal in dezelfde intieme setting. Onder andere op het programma: de rauwe sound van Whispering Sons, de wonderschone liedjes van Portland, de excentrieke folk van Sam Amidon en de pianoballades van Gabriel Kahane.

Foto Flor Maessen

Week van de provinciedomeinen

14/4 - 22/4

Drieënvijftig, zoveel provinciedomeinen telt ons land. Ze zijn allemaal een bezoekje waard, en tijdens de Week van de Provinciedomeinen vallen er heel wat extra avonturen te beleven. Kom helemaal op adem tijdens een bosbad of een yogasessie in de natuur, of zoek de rust van het water op met een kajak, kano of fluisterboot. Kleine en grote actievelingen leven zich intussen uit met een hoogteparcours, een hooikasteel of - uiteraard - een potje paaseieren rapen. Ideale gelegenheid voor een dagje in de lentezon!

The Crystal Ship

13/4

Al voor de vierde keer meert The Crystal Ship aan in Oostende tijdens de Paasvakantie. Het schip bevat meer dan vijftien kunstenaars: de afgelopen weken kon je de artiesten live aan het werk zien, op 13 april zijn ze klaar en onthullen ze tien gigantische muurschilderingen. Zo kregen onder andere de fontein aan het Kursaal en Tearoom Georges een likje verf. De kunstwerken vormen - samen met de meer dan 50 muurschilderingen van eerdere edities - een indrukwekkend parcours doorheen de stad: ga op wandel of spring op je fiets en ontdek ze allemaal.

Foto Henrik_Haven

Hybrid Heads

Nog t.e.m. 1/9

Foto Tom Callemin

Hybrid Heads in het Gentse Designmuseum gaat over hoofddeksels, misschien wel de krachtigste manier om een culturele identiteit te uiten: nationaliteit, gender, etniciteit, religie, beroep... Designer Daniela Dossi onderzocht de symbolische, politieke en sociale waarde van hedendaagse hoofddeksels, en ze vond een manier om verschillende hoofddeksels te remixen en zo dynamische culturele identiteiten te creëren. Hoe zou bijvoorbeeld het hoofddeksel van de eerste vrouwelijke, Mexicaanse president van de Verenigde Staten eruit kunnen zien? De tentoonstelling is gratis te bezoeken met een museumpas.

Dounia B

12/4 - 8/5

Foto Diego Franssens

Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft cool voor twee en plannen voor drie. Tijdens het theaterstuk Dounia B spreekt ze haar publiek toe, geheel op haar eigen manier - zoals ze alles op haar eigen manier doet. Het wordt een spannend duel tussen een actrice en een animatiefilm, een monoloog in onaffe taal, met een hedendaagse heldin gespeeld door Evgenia Brendes. Dounia B is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, en verder voor iedereen die van wonderlijk theater houdt.

 

Lees ook:

IN BEELD. In deze Airbnb slaap je in een ballenbad