“We staan hier niet voor een hype”

We staan hier niet voor een hype

Nog zes keer spijbelen voor het klimaat en dan zijn er de verkiezingen op 26 mei. Tot dan blijven de klimaatjongeren van Youth for Climate elke week op straat komen. En dat doen ze niet voor “de hype”, maar met een echt doel, verzekert boegbeeld Anuna De Wever. Die corrigeerde namelijk dat het al de 14de klimaatmars is van Youth for Climate. “Binnen 10 jaar kan het wel eens zijn dat het klimaat onomkeerbaar beschadigd is. We staan hier niet om mee te doen aan een hype, maar we staan hier echt met een doel. Hopelijk beseft iedereen hoe dringend het is en komen ze nog zes keer op straat”, zegt De Wever.

De klimaatjongeren zijn nog altijd niet onder de indruk van de Belgische politici en hun beleid. Ze blijven ze herinneren aan hun job. Het klimaatprotest van initiatiefneemsters Anuna De Wever en Kyra Gantois groeide al snel uit tot een massaal protest. Ook nu ze met minder zijn na de vele weken blijven ze hun appreciatie tonen voor het engagement dat de spijbelaars wekelijks opnemen. Vandaag waren ze met 1.100.

“We zijn misschien met minder dan 30.000 zoals in het begin, maar we zijn echt heel trots dat iedereen hier keer op keer staat. Want iedere keer betogen begint te wegen voor iedereen en ook voor ons”, vertelt Gantois.

Aan het eindpunt van de mars aan het station Brussel-Zuid blijft een deel van de jongeren nu een feestje bouwen, want ze hebben toch vakantie.

bron: Belga