Vlucht Brussels Airlines moet rechtsomkeer maken door gesloten Soedanese luchtruim

door
Belga
Leestijd 1 min.

De crisis in Soedan heeft onaangename gevolgen voor de 214 passagiers die vandaag met Brussels Airlines op weg waren naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Door de sluiting van het Soedanese luchtruim moet het vliegtuig terugkeren naar Brussel, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij. "Er was geen andere optie dan een terugkeer naar Brussel", zegt woordvoerster Kim Daenen. "Er is geen andere toegelaten vliegroute" naar Rwanda dan door het Soedanese luchtruim.

Voor de getroffen passagiers wordt het een lange dag op het vliegtuig. Het was kort voor 11.00 uur donderdag opgestegen vanop Brussels Airport en vloog vlakbij Soedan toen het moest terugkeren. Brussels Airlines zal voor de passagiers een oplossing zoeken.

Ook morgen en zaterdag heeft Brussels Airlines vluchten naar Kigali op de agenda staan. Die blijven tot nader order op de planning. Ook de vluchten van RwandAir tussen Brussel en Rwanda staan momenteel nog als "voorzien" aangeduid op de vluchttabellen.

Het luchtruim van Soedan zou zeker tot morgennamiddag gesloten blijven. De sluiting kwam er na de afzetting van de Soedanese president Omar al-Bashir door het leger.

bron: Belga