Julian Alaphilippe moet opgeven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Julian Alaphilippe start vandaag niet meer in de vierde rit van de Ronde van het Baskenland (Spa/WorldTour). De Fransman heeft nog te veel last van zijn valpartij van gisteren, zo meldt zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step op Twitter. In de etappe richting Estibaliz werd de laatste vluchter pas vijf kilometer van de meet opgeraapt, wat voor een tempoversnelling en nervositeit zorgde. Het peloton werd dan ook opgeschrikt door een grote valpartij met zo'n 20 renners, onder meer Michal Kwiatkowski, Enric Mas, Geraint Thomas en Alaphilippe, eerder de beste in de tweede etappe, lagen erbij.

"Gezien de gevolgen van die val en de huidige weersomstandigheden, heeft het team beslist Alaphilippe te laten stoppen opdat de focus op herstel komt te liggen, in functie van de Ardense klassiekers", aldus zijn wielerteam.

Voor de 26-jarige Alaphilippe was zijn ritzege in het Baskenland al de achtste van het seizoen. Eerder won hij onder meer al Strade Bianche, Milaan-Sanremo en twee etappes in Tirreno-Adriatico.

bron: Belga