Famke Louise boos op levensgevaarlijke biergooister

Instagram / @famkelouise_

De Nederlandse zangeres Famke Louise heeft stevig uitgehaald naar een jonge vrouw die tijdens haar optreden een flesje bier naar haar hoofd probeerde te gooien. “Door voorwerpen te gooien kan je mij letsel toebrengen en daar trek ik de grens”, klinkt het.

Het jammerlijke voorval vond afgelopen weekend plaats tijdens Urban Rebels in Eindhoven. Op videobeelden is te zien hoe een jonge vrouw een glazen fles Desperados naar Famke Louise gooit. Ze wordt gelukkig niet geraakt, maar de 20-jarige zangeres van onder meer ‘Vroom’ en ‘Op Me Monnie’ is allerminst opgezet met de ‘aanslag’.

“Acties hebben consequenties”

Eerder plaatste ze de video, waarin de jonge vrouw duidelijk herkenbaar is, op haar Instagram, maar intussen verwijderde ze die. In de plaats daarvan schreef ze een duidelijke boodschap naar haar toe. “Vanaf het moment dat ik begon op te treden, was ik een schietschijf op het podium. Dit heeft mij alleen maar gemotiveerd om nog harder te werken en het heeft me alleen maar sterker gemaakt. Door voorwerpen te gooien kan je mij letsel toebrengen en daar trek ik de grens. Acties hebben consequenties. Daarnaast vind ik het jammer dat het de laatste tijd een trend is dat vrouwen andere vrouwen naar beneden halen terwijl we elkaar zouden moeten supporten. Girlpower”, klinkt het.

Dronken

De jonge vrouw heeft intussen haar excuses aangeboden en wijt haar actie aan haar dronken toestand. “Mensen, ik was dronken en ik wist niet wat ik deed. Nogmaals SORRY!”, reageert ze op het Instagrambericht van Famke Louise.

Heel wat mensen, onder wie ook bekende Nederlanders, staan achter Famke Louise. Zo noemt schrijfster Monica Geuze de actie van de jonge vrouw “kansloos”, is make-upspecialiste Nikkie de Jager van mening dat de vrouw “een kronkel in haar kop heeft”, en schrijft televisiepersoonlijkheid Patty Brard dit: “Zo niet stoer dit en heel sneu”.