Red Panthers verslaan Verenigde Staten met 2-1

In hun zesde wedstrijd in de Hockey Pro League (FIH-13) hebben de Red Panthers vandaag in Ukkel met 2-1 gewonnen van de Verenigde Staten (FIH-12). Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Anne-Sophie Weyns (39e) en Louise Versavel (60e), op strafcorner, bezorgden België de zege. Tussendoor scoorde Linnea Gonzales (44e) op strafcorner de 1-1. In Utrecht wonnen de Nederlandse hockeyvrouwen, nummer een op de wereldranglijst, vlot met 6-0 (rust 1-0) van China (FIH-10).

Met de overwinning verstevigden de Panthers hun derde plaats in de stand. Na vier zeges, een gelijkspel en een nederlaag moet België met een puntenpercentage van 72,22 procent alleen Nederland (83,33%) en Argentinië (81,48) voor laten gaan. Na België volgen Australië (58,33), Nieuw-Zeeland (44,44), Duitsland (41,67), Groot-Brittannië (33,33), China (23,33) en de Verenigde Staten (14,29). De eerste vier spelen eind juni de halve finales in het Nederlandse Amstelveen.