Kwal. EK handbal 2020 - Red Wolves grijpen naast eerste zege

Het blijft wachten op de eerste zege in de EK-kwalificatiepoule voor de Red Wolves. In de Leuvense Sportoase verloren ze woensdag met 25-28 van Zwitserland. Winst had de nationale ploeg de tweede plaatst in de poule kunnen opleveren. De manschappen van Arnaud Calbry deden het uitstekend in het eerste kwartier. Met een zeven op negen zat er voor de Belgen zelfs even voorsprong in, maar in het tweede kwartier ging dat shotpercentage drastisch omlaag en viel ook de organisatie in verdediging weg. Spek naar de bek van de Zwitsers die de rust haalden met een 10-16 voorsprong.

De Red Wolves toonden karakter na de rust. Bartosz Kedziora zette niet alleen de lijnen uit maar scoorde ook vlot. De Belgen kwamen terug tot op twee doelpunten en de kansen op de gelijkmaker waren er. De Zwitsers plooiden echter niet en haalde de zege met 25-28 binnen.

In de poule lijkt de derde plaats nu het hoogst haalbare, maar ook dat kan kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2020 in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk opleveren. De thuiswedstrijd in juni tegen Servië wordt cruciaal. In Zwitserland en Kroatië wordt het doelpuntensaldo in de gaten houden belangrijk.