Dirk Nowitzki zet punt achter indrukwekkende NBA-carrière

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Dirk Nowitzki, de op vijf na beste schutter in de NBA-geschiedenis, zet na 21 seizoenen in het shirt van Dallas Mavericks een punt achter zijn carrière, zo maakte de veertigjarige Nowitzki gisteren bekend na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van de Mavericks tegen Phoenix Suns. Daarin haalde Dallas het met 120-109 en nam Nowitzki nog dertig punten voor zijn rekening. "Zoals jullie misschien wel verwacht hadden, was dit mijn laatste wedstrijd in dit stadion", liet de Duitse NBA-vedette noteren in het American Airlines Center. Nadien hadden de Mavericks een eerbetoon georganiseerd en daagden voormalige vedetten zoals Scottie Pippen, Charles Barkley en Larry Bird op. "Het was een buitengewoon avontuur."

Vandaag volgt er nog de verplaatsing naar San Antonio Spurs in de laatste wedstrijd van het seizoen en dan is het helemaal afgelopen voor Nowitzki. "Ik wil nog een laatste keer spelen en vooral genieten. Nadien kan mijn andere leven beginnen", besloot hij.

Dirk Nowitzki beleefde in 2011 het hoogtepunt in zijn NBA-carrière toen hij met Dallas Mavericks de NBA-titel veroverde. In 2007 werd hij als eerste en tot nu toe ook enige Europeaan ooit verkozen tot MVP.

bron: Belga