Bryan Coquard sprint Mathieu van der Poel uit leiderstrui

Bryan Coquard sprint Mathieu van der Poel uit leiderstrui
Bryan Coquard sprint Mathieu van der Poel uit leiderstrui

Bryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) heeft vandaag de tweede rit in het Circuit de la Sarthe-Pays de la Loire (cat. 2.1) gewonnen. De 26-jarige Fransman toonde zich na 172,1 kilometer tussen Freigné en Belligné de snelste in een sprint. Hij haalde het voor zijn landgenoten Marc Sarreau en Justin Jules. Boris Vallée, gisteren nog tweede, finishte als vierde. Coquard, derde gisteren, neemt ook de leiderstrui over van de Nederlander Mathieu van der Poel, die vandaag veertiende werd.

In de vroege vlucht hadden drie Belgen, Ludwig De Winter, Aaron Verwilst en Arjen Livyns, het gezelschap van de Zuid-Afrikaan Morné Van Niekerk. Maximaal reden ze een bonus van drie minuten bij elkaar, in het peloton controleerde Corendon-Circus voor leider Van der Poel. Met De Winter en Van Niekerk werden de laatste vluchters opgeraapt op 9 kilometer van de finish. In de daaropvolgende massasprint was Coquard met veel overmacht de snelste, goed voor zijn tweede overwinning van het seizoen na een ritzege in de Ster van Bessèges (2.1).

In de stand heeft Coquard vier seconden voor op Van der Poel en vijf op Aaron Verwilst, die onderweg bonificatieseconden greep.

Bron: Belga