OEPS. Kleuter blokkeert vaders iPad voor bijna 50 jaar

Een Amerikaanse man heeft een wijze les geleerd: laat nooit je kinderen alleen met je iPad. Door toedoen van zijn 3-jarige zoon, werd zijn toestel voor bijna een halve eeuw geblokkeerd. Oeps.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De 3-jarig spruit van de Amerikaanse journalist Evan Osnos wist zonder medeweten van zijn vader de iPad te bemachtigen. Door zijn getokkel op het scherm voerde hij onbewust het wachtwoord te vaak fout in, waardoor de tablet werd geblokkeerd.

Twitter

Op het scherm verscheen de melding dat Osnos over 28.536.442 minuten opnieuw het wachtwoord kon ingeven, wat neerkomt op 48,5 jaar. Zoveel geduld had de man natuurlijk niet en hij zocht hulp via Twitter. Wat bleek? Hoe vaker je een fout wachtwoord invoert, hoe langer je moet wachten om hem weer te gebruiken.

(Lees hieronder verder.)

Uh, this looks fake but, alas, it's our iPad today after 3-year-old tried (repeatedly) to unlock. Ideas? pic.twitter.com/5i7ZBxx9rW

— Evan Osnos (@eosnos) 6 april 2019

Maar met een reset via iTunes is het mogelijk om de tablet weer aan de praat te krijgen. Wees je er wel van bewust dat al je gegevens verloren gaan als je geen back-up hebt gemaakt. Maar het alternatief, 48,5 jaar wachten, is natuurlijk ook geen optie.