Miljonair beschuldigd van winkeldiefstal kort nadat hij luxe-eiland koopt

Een Amerikaanse man is betrapt op het stelen van elektronica ter waarde van 266 euro uit een grootwarenhuis. Andrew Lippi heeft nochtans zijn schaapjes op het droge, want hij kocht nog geen week geleden een eiland ter waarde van 7 miljoen euro
door
Karsten
Leestijd 2 min.

.

Volgens de politie zou Lippi met een eenvoudig trucje elektronica ontfutseld hebben van een grootwarenhuis in de Amerikaanse staat Florida. Hij kocht er onder meer ledlampen en twee prijzige koffiezetapparaten. Daarna ging hij terug naar de winkel en probeerde hij de artikelen terug in te ruilen, maar de originele producten zaten niet meer in de verpakking.

Pas nadien merkten medewerkers op dat de oorspronkelijke inhoud van de dozen was vervangen. Zo werden de koffiezetapparaten verwisseld met een basketbal en een veel oudere koffiemachine. Lippi streek met de oplichterij in totaal zo'n 300 dollar of 266 euro op.

Geld genoeg

Nochtans heeft de Amerikaan geld genoeg, want hij kocht een kleine week eerder een eiland voor de kust van Florida ter waarde van ongeveer 8 miljoen dollar, of zo'n 7 miljoen euro. Hij wil daar samen met zijn familie tijdelijk verblijven. Het incident is dus op z'n minst opmerkelijk te noemen.

Lippi zelf ontkent de diefstal en zegt tegen de Miami Herald dat het om "een commercieel dispuut" gaat. De politieagent die hem verhoorde heeft een ander verhaal: "Ik ondervroeg Lippi over de koffiemachine die werd vervangen door een basketbal. Hij zei dat de winkelmedewerker maar had moeten vaststellen dat er geen koffieautomaat in de doos zat, omdat die zo licht was." De man werd opgepakt maar is ondertussen al terug vrijgelaten. Volgende week verschijnt hij voor de rechter.