Instagramster in tranen na verwijderde account: "Hoe moet ik nu geld verdienen?"

Een Amerikaanse Instagramster heeft een emotionele video gedeeld waarin ze meegeeft dat haar Instagramaccount verwijderd werd en ze bijgevolg geen geld meer verdient. In een “gewone” 9-to-5-job heeft ze geen zin.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Tot vorige week donderdag had Jessy Taylor een Instagramaccount met 113.000 volgers. Meer dan genoeg om haar brood mee te verdienen. Haar account werd echter meermaals gerapporteerd en bijgevolg verwijderd, waardoor ze nu zonder werk en centjes valt.

Geen 9-to-5-job

In een YouTube-video doet ze nu een emotionele oproep waarin ze haar nieuwe volgers aanspoort om haar niet meer te rapporteren, aangezien Instagram haar enige bron van inkomsten is en ze niets anders kan. “Aan iedereen die mij rapporteert: denk alsjeblieft twee keer na, want je maakt mijn leven kapot. Ik verdien al mijn geld via Instagram en ik wil dat niet kwijtspelen. Ik heb zo hard gewerkt om te staan waar ik nu sta, en het doet zoveel pijn om dat te verliezen.”

“Ik ben niets waard zonder mijn volgers. Vóór Instagram kluste ik bij als prostituee. Daar ben ik mee gestopt omdat ik mijn geld nu online verdien. Ik wil niet terug naar dat leven. Ik wil en kan geen 9-to-5-job doen, want ik heb de capaciteiten daar niet voor. Ik heb voordien ook bij McDonald's gewerkt, maar dat zie ik me echt niet meer doen. Ik zeg niet dat daar iets mis mee is, maar ik wil het gewoonweg niet meer”, klinkt het.

Nieuwe account

De video werd al meer dan 185.000 keer bekeken op YouTube. Intussen heeft Taylor een nieuwe Instagramaccount met 2.500 volgers.