Geldproblemen R. Kelly zijn nog niet van de baan

Foto AFP / N. DiNuzzo

De geldproblemen van R. Kelly zijn voorlopig nog niet voorbij. De van misbruik beschuldigde zanger blijkt naast de schulden die hij al heeft ook nog eens flink achter te lopen met het betalen van de huur van zijn muziekstudio. 

Omdat de geplaagde R&B-zanger het geld niet kan ophoesten, heeft de huurbaas de schuld verhaald bij Sony. Dat meldt The Blast op basis van juridische documenten.

Kelly zou een achterstallige huur van zo’n 154.000 euro hebben gehad, waarop de huurbaas naar de rechter stapte. Die zorgde ervoor dat de royalties die de zanger nog ontvangt voor oude nummers tijdelijk werden bevroren om het bedrag af te betalen. Een groot deel zou inmiddels betaald zijn. Kelly moet nog ruim 46.000 euro bij elkaar schrapen, maar de huurbaas zou ook dit bedrag via juridische kanalen bij Sony incasseren.

Sony

Hoewel de meermaals van seksueel misbruik en pedofilie beschuldigde zanger nog wel royalties van Sony ontvangt, liet het platenlabel hem onlangs vallen. Sony gaf destijds geen reden voor het beëindigen van de samenwerking, maar het is aannemelijk dat het te maken heeft met de ophef rond Kelly.

Onlangs gaf R. Kelly, die op borgtocht voorlopig op vrije voeten is, een wel heel kort concert. In Springfield stapte hij in een nachtclub het podium op om er exact 28 seconden lang een regel uit een van z’n nummers te brengen waarna hij er al mee kapte. Slechts 100 mensen kwamen overigens opdagen, niet helemaal verrassend met een prijskaartje van 85 euro.

Een paar uur voor het optreden plaatste de zanger een video op Instagram. Daarin roept hij de media op om hem met rust te laten. “Ik moet ook mijn geld verdienen”, zei Kelly toen.