Union speelt geen finale van Play-off 2

Union speelt geen finale van Play-off 2

Union Sint-Gillis is in Play-off 2 van de Jupiler Pro League de absolute sensatie. Met 9 op 9 staat de Brusselse 1B-club bovenaan in poule B, maar de finale tegen de winnaar van groep A mag Union niet spelen. De Brusselaars trokken hun aanvraag voor een Europese licentie in, zo bevestigde bestuurder Jean-Marie Philips. De winnaars van elk van de twee poules in Play-off 2 spelen eerst onderling om een plaats in de barragewedstrijd tegen de nummer vier of vijf (afhankelijk van bekerwinst van Gent) uit Play-off 1. De winnaar daarvan speelt volgend seizoen Europees.

Maar Union kan niet Europees spelen, want de Brusselse club zal volgend seizoen niet over een Europese licentie beschikken. Die werd wel aangevraagd, maar opnieuw ingetrokken. “We beseften al snel dat we aan een aantal Europese voorwaarden niet voldoen. Denk maar aan accommodaties voor de pers”, aldus Philips. Als Union zijn groep wint, speelt de nummer twee uit groep B de PO2-finale. De Brusselaars delen de leidersplaats met KV Kortrijk (elk 9 punten).

Dat er voor Union dus helemaal niets meer te verdienen valt in deze play-offs, zint een deel van de supporters niet. De harde kern riep gisteren op om de verplaatsing naar KV Kortrijk komende zaterdag te boycotten. De Kerels vragen een te hoge toegangsprijs (21 euro) voor de topper die uiteindelijk geen inzet meer zal hebben, luidt het.

bron: Belga