Nabestaanden crash Lion Air dagen Boeing voor het gerecht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een groep Indonesiërs van wie familieleden omkwamen bij de crash van een vliegtuig van Lion Air eind oktober 2018 gaat Boeing voor het gerecht dagen om schadevergoeding te eisen. Dat heeft hun advocaat vandaag laten weten. Ze doen dat na de verontschuldigingen van de topman van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vorige week. De Boeing 737 MAX 8 van Lion Air stortte neer in Indonesië. Er lieten 189 mensen het leven. Eenzelfde model van de maatschappij Ethiopian Airlines crashte op 10 maart kort na het opstijgen. Hier vielen 157 doden te betreuren. Dennis Muilenburg, topman van Boeing, bood vorige donderdag zijn verontschuldigingen aan voor de dodelijke crashes.

De Amerikaanse advocatenfirma Colson Hicks Eidson diende in november vorig jaar een klacht in namens de vader van één van de slachtoffers van de crash van het Lion Air-toestel. De meeste nabestaanden kozen er toen echter niet voor om een rechtszaak te beginnen omdat ze hun kansen op succes minimaal inschatten, aldus advocaat Denny Kailimang.

De excuses van de Boeing-CEO hebben daar verandering in gebracht. De verontschuldigingen betekenen dat de vliegtuigbouwer impliciet schuld erkent, luidt de redenering. Er zal zo snel mogelijk een vraag tot schadevergoeding worden op tafel gelegd. Kailimang deed geen uitspraken over het bedrag van de schadevergoeding.

Sinds de crash van het toestel van Ethiopian Airlines staan de Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond.

Bron: Belga