Genk ontvangt Club Brugge in uitverkochte Luminus Arena

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk zal zondagavond (om 18u00) Club Brugge ontvangen in een uitverkochte Luminus Arena. Dat maakte de competitieleider vandaag bekend. Alle tickets zijn de deur uit. Ook voor de thuiswedstrijden tegen Antwerp (3 mei) en Standard (19 mei) zijn nog slechts een handvol tickets verkrijgbaar. Voor het duel tegen Antwerp zijn er dat nog 2.000, voor de partij tegen Standard (op de slotspeeldag) nog slechts 800. "Méér dan ooit supporters roepen we iedereen op om als één blok achter de ploeg te staan", communiceerden de Limburgers. "De Luminus Arena moet nog drie keer uit zijn voegen barsten. Dit is ons seizoen en wat er ook gebeurt, schouder aan schouder gaan we de strijd aan voor elke meter, elke bal en elk punt."

Genk begon Play-off 1 met 6/9, na thuiszeges tegen Anderlecht (3-0) en Gent (2-1) en een nederlaag op verplaatsing bij Antwerp (1-0). Club Brugge deed nog beter en startte met de volle 9/9. De landskampioen blikte maandagavond nog Standard in met 4-0. Voordien was de Brugse machine ook te sterk voor Gent (3-0) en Anderlecht (2-3). In de tussenstand naderde Club zo tot op één punt van Genk.

Voor Genk is het nog bang afwachten of het zondag kan rekenen op Ruslan Malinovskyi. De Oekraïense middenvelder kreeg zaterdag rood tegen Gent voor een trap in het gezicht van Birger Verstraete en werd maandag door het bondsparket van de Belgische voetbalbond getrakteerd op een vordering van liefst zeven speeldagen schorsing. Vrijdag komt het dossier in eerste aanleg voor de Geschillencommissie.

bron: Belga