Chelsea-coach Sarri na nieuwe knalprestatie Hazard: “Honderd miljoen is veel te weinig”

Chelsea-coach Sarri na nieuwe knalprestatie Hazard:
Chelsea-coach Sarri na nieuwe knalprestatie Hazard: "Honderd miljoen is veel te weinig"

Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft gisterenavond na de 2-0 zege tegen West Ham nog eens de loftrompet bovengehaald voor zijn sterspeler Eden Hazard. Hazard zorgde voor beide goals in de Londense derby en was eens te meer niet te stoppen voor de verdedigers van de bezoekers. Sarri was na afloop dan ook duidelijk. “Honderd miljoen euro is veel weinig voor een speler van dit kaliber, maar we gaan hem toch niet kunnen houden.” Hazard wordt al maanden in verband gebracht met een overgang komende zomer naar Real Madrid. De Koninklijke zou honderd miljoen euro veil hebben voor de kapitein van de Rode Duivels, die bij Chelsea nog maar een overeenkomst heeft tot medio 2020. Chelsea hoopt op een bedrag van 116 miljoen euro.

“In vergelijking met de prijzen die de voorbije twee zomers betaald zijn, is dat veel te weinig voor Hazard”, zei Sarri na de wedstrijd. “We willen hem niet laten vertrekken, maar als een speler op een nieuw avontuur hoopt, is het moeilijk hem tegen te houden. We moeten zijn beslissing respecteren. Hij speelde vanavond een fantastische wedstrijd. Zijn niveau is zo hoog dat je in de wereld slechts twee spelers zoals hem zal vinden.”

Het Spaanse dagblad Marca berichtte afgelopen week nog dat beide partijen dichtbij een akkoord zouden staan. Real-coach Zinédine Zidane, een groot pleitbezorger van de komst van Hazard, sprak ook zijn bewondering voor onze landgenoot nog eens uit.

Bron: Belga