Belgen in het buitenland – Mönchengladbach bevestigt vertrek Thorgan Hazard

Belgen in het buitenland - Mönchengladbach bevestigt vertrek Thorgan Hazard
Belgen in het buitenland - Mönchengladbach bevestigt vertrek Thorgan Hazard

De manager van Borussia Mönchengladbach heeft dinsdag bevestigd dat Thorgan Hazard volgend seizoen niet meer voor zijn club zal spelen. “Thorgan heeft ons laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen. Hij wil de club verlaten om een volgende stap te zetten”, verklaarde Max Eberl aan televisiezender Sky. Volgens het Duitse voetbalblad Kicker heeft de 26-jarige offensieve middenvelder zijn woord gegeven aan Borussia Dortmund, waar hij een teammaat zou worden van Axel Witsel. “Naar welke club hij gaat, weet ik niet”, zei Eberl daarover. “Bij ons heeft hij een mooie progressie gemaakt en tot de laatste dag zal hij alles geven om ons naar Europees voetbal te loodsen. Dat heeft hij ons beloofd.”
“Of hij daarna naar Dortmund, Atletico, Liverpool of nog een andere club gaat, weet ik niet. Sowieso zal die club eerst bij ons moeten komen aankloppen. We wachten rustig af en zullen onderhandelen met wie zich aandient.”
Mönchengladbach wil zo’n 40 miljoen euro vangen voor Hazard, die nog tot midden 2020 onder contract ligt. In 2015 legde het zelf 8 miljoen euro op tafel om de Rode Duivel bij Chelsea los te weken.

.

bron: Belga