Belgen in het buitenland - Fenomenale Hazard bezorgt Chelsea zege

Eden Hazard heeft Chelsea op de 33e speeldag in de Premier League een 2-0 zege bezorgd tegen West Ham. De kapitein van de Rode Duivels scoorde beide doelpunten. In de 24e minuut opende Hazard de score met een wereldgoal. Op magische wijze dribbelde hij zich voorbij de volledige West Ham-verdediging, waarna hij feilloos afrondde. Net voor affluiten legde Hazard met een gekruist schot ook nog de eindstand vast. Hazard zit dit seizoen al aan zestien goals. Daarnaast heeft hij ook twaalf assists op zijn naam.

"Het was een leuke goal, maar het belangrijkste is dat het team wint. Wie scoort, is niet belangrijk", reageerde Hazard. "Er wachten ons nog vijf zware wedstrijden, maar een plaats in de top vier is mogelijk en dat is ook het doel."

Dankzij de zege wipt Chelsea voorlopig over Tottenham en Arsenal, die wel een wedstrijd minder speelden, naar de derde plaats in de Premier League, op zestien punten van leider Liverpool en veertien van Manchester City. Tottenham volgt op twee punten van Chelsea, Arsenal op drie.

Op de 31e speeldag in de Italiaanse Serie A leed Sofian Kiyine met hekkensluiter Chievo een 3-0 nederlaag op het veld van Bologna. Kiyine werd in de 69e minuut vervangen.