15-jarige opgepakt als vierde verdachte van aanval in Antwerps metrostation

15-jarige opgepakt als vierde verdachte van aanval in Antwerps metrostation

In het onderzoek naar een gewelddadige diefstal in de Antwerpse premetro zaterdag is deze namiddag een vierde verdachte opgepakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat ditmaal om een 15-jarige jongen. Hij zal morgen voor de jeugdrechter worden geleid en het parket zal daar, net als bij de andere drie verdachten, de plaatsing in een gesloten jeugdinstelling vragen. Bij het incident werd een 59-jarige man zaterdagochtend aangevallen door enkele jongeren toen hij stond te wachten op de eerste tram in het premetrostation Astrid, nabij het Centraal Station. De man werd onder meer tegen het hoofd geschopt. Hij deed later op de dag aangifte van de aanval en de diefstal van zijn smartphone.

Nadat op sociale media beelden opdoken van een deel van de aanval, konden zondag twee 17-jarigen worden opgepakt als verdachte. Gisteren volgde nog een 16-jarige en nu is er dus een 15-jarige gevat als vierde verdachte. De eerste drie verdachten zijn intussen al door de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.

Het parket vraagt vandaag ook aan de media om de beelden van het incident niet langer te gebruiken, omdat ze daarmee de privacy van de minderjarigen schenden.

bron: Belga