Uber-chauffeur zet passagier af en probeert bij hem thuis binnen te breken

Een Amerikaanse man is gearresteerd nadat hij een huis leeggeroofd heeft. Eerst probeerde hij binnen te dringen in de woning van de passagier die hij net afgezet had aan het vliegveld.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

De 38-jarige Jackie Gordon Wilson zit in de gevangenis nadat hij inbrak in een huis in San Mateo (Californië). Even voordien had de man een passagier vervoerd naar het vliegveld. Hij wist dus dat de man voor een tijdje niet thuis was en keerde terug naar diens woning. Hij probeerde binnen te breken, maar hij werd afgeschrikt door het alarm.

Wilson hield het daar niet bij en zocht een ander huis in de buurt. Enkele blokken verder lukte het hem wel om een woning binnen te dringen. Urenlang ging hij heen en terug van zijn wagen naar de woning om zoveel mogelijk gerief mee te nemen.

Al acht jaar in gevangenis gezeten

De eigenaars van de woning hadden een beveiligingscamera en daarop zagen ze dat de man een Uber-chauffeur was. Een tijdje later werd hij in zijn huis ingerekend door de politie. Wilson was nog maar zes maanden uit de gevangenis nadat hij eerder acht jaar moest brommen wegens andere diefstallen.