Bende ontsnapte peuters teruggevonden naast snelweg

Bende ontsnapte peuters teruggevonden naast snelweg
Foto Unsplash

Een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Louisiana heeft zijn vergunning kwijtgespeeld nadat er vier peuters ontsnapten. Een voorbijrijdende chauffeur vond de kindjes terug nabij de lokale snelweg. Hoe ze daar terecht zijn gekomen, is een raadsel.

De kindjes  van het Colour Wheel Learning Centre in Prairieville waren aan het spelen op de speeltuin, toen vier van hen ontsnapten. Een voorbijganger merkte de verloren gelopen kinderen op langs de snelweg en bracht ze terug naar de crèche. Volgens de lokale nieuwszender WBRZ had de kinderopvang geen verklaring voor hoe de 1-jarige peuters terechtkwamen naast de nabijgelegen snelweg.

Terugkerende nalatigheid

Het Departement van Onderwijs in Louisiana heeft na het nieuwe incident de licentie ingetrokken van het Colour Wheel Learning Centre in Prairieville. Het is niet de eerste keer dat een soortgelijk incident plaatsvindt. Eerder kwam ook al een peuter op de parkeerplaats terecht nadat die een poortje had geopend. “We zijn dankbaar dat deze  kinderen veilig zijn, maar we kunnen de terugkerende nalatigheid van deze kinderopvang niet negeren”, reageert verantwoordelijke John White.