Witte Huis bevestigt ontslag Secret Service-directeur

Witte Huis bevestigt ontslag Secret Service-directeur
Witte Huis bevestigt ontslag Secret Service-directeur

Het Witte Huis bevestigt dat Randolph Alles, directeur van de Secret Service, de laan wordt uitgestuurd. James Murray vervangt hem vanaf mei, aldus woordvoerster Sarah Sanders. De Secret Service (USSS) staat in voor de bescherming van de Amerikaanse president en zijn familie. Het Witte Huis gaf geen reden voor het onverwachte vertrek van Alles. Zijn vervanger Murray “maakte zijn carrière binnen de USSS”, aldus nog Sanders.

Anonieme functionarissen hadden eerder al aan de zender CNN gemeld dat president Donald Trump het ontslag van Alles had gevraagd aan zijn stafchef, Mick Mulvaney. “Er is een bijna systematische zuivering aan de gang bij het op een na grootste nationale veiligheidsagentschap van het land”, zei een regeringsfunctionaris nog aan CNN. Het Witte Huis zou immers nog verschillende functionarissen willen ontslaan.

De directeur van de USSS rapporteert direct aan de minister van Binnenlandse Veiligheid, Kirstjen Nielsen, die gisteren ontslag nam na toenemende druk van de president.

Bron: Belga