Trump vervangt minister van Binnenlandse Veiligheid

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirstjen Nielsen stapt op als minister van Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten. Dat meldt president Donald Trump, op Twitter. Kevin McAleenan, tot nu toe commissaris van de douane- en grensbewaking, wordt de nieuwe minister. "Minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen treedt af en ik zou haar willen bedanken voor haar werk", tweette Trump. Nielsen trad toe tot de regering van Trump in januari 2017. Ze was toen nog medewerkster van John Kelly, Trumps eerste minister van Binnenlandse Veiligheid. Toen Kelly benoemd werd tot stafchef werd Nielsen zijn adjunct. In oktober 2017 werd Nielsen zelf minister van Binnenlandse Veiligheid.

In die functie werd ze het gezicht van de controversiële immigratiepolitiek van Trump. Onder haar werden migranten- en vluchtelingenkinderen van hun ouders gescheiden.

Maar het leek al langer niet te boteren tussen Nielsen en Trump. Hoewel verhalen de ronde deden dat de president voortdurend klaagde over haar werk, bleef zij hem wel steeds uiterst loyaal.

Vorige maand nog verdedigde ze de noodtoestand die de president liet uitroepen om de grensmuur met Mexico te financieren. Dat was een belangrijke verkiezingsbelofte van Trump.

bron: Belga