Madonna geeft optreden op Eurovisiesongfestival

Madonna geeft optreden op Eurovisiesongfestival

Madonna treedt op tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op 18 mei in Tel Aviv. Dat heeft Live Nation Israël op zijn Facebookpagina laten weten en ook de Britse pr-firma Number 10 strategies zegt het. De Queen of Pop zou twee nummers spelen, een bekende hit en een nummer van haar komende album. De European Broadcasting Union (EBU), organisator van de liedjeswedstrijd, heeft het optreden nog niet bevestigd. Tel Aviv is de gaststad voor het Eurovisiesongfestival van dit jaar, nadat de Israëlische zangeres Netta Barzilai vorig jaar als winnares uit de bus kwam. De halve finales vinden op 14 en 16 mei plaats, de finale is op 18 mei.
Number 10 strategies vertegenwoordigt de Israëlisch-Canadese zakenman Sylvan Adams, die Madonna zou uitgenodigd hebben voor het optreden. Adams draagt volgens de pr-firma ook de volledige kosten, naar schatting omgerekend zo’n 1,15 miljoen euro. La Ciccone wordt begeleid door ongeveer 65 crewleden, onder wie tientallen dansers.
Een vijftigtal beroemde Britten onder wie zanger Peter Gabriel en cineast Ken Loach riep in januari nog op het Eurovisiesongfestival in Israël te boycotten uit protest tegen de schending van de rechten van de Palestijnen.

bron: Belga