Chinese vrouw die werd opgepakt in resort van Trump blijft aangehouden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een Chinese vrouw die eerder opgepakt is aan het resort Mar-a-Lago van de Amerikaanse president Donald Trump in Florida en in het bezit was van "malware", blijft aangehouden. Dat heeft een rechter maandag beslist, schrijven lokale media. De 32-jarige Yujing Zhang, afkomstig uit de Volksrepubliek China, beweerde dat ze naar het zwembad van de club wou gaan om de eerste controles te passeren. Ze profiteerde van het feit dat op de lijst met geaccrediteerde personen een naamgenoot stond, en van de taalbarrière. Zo kon ze de controlepost passeren. Met een golfkarretje werd ze vervolgens naar de receptie van het complex gebracht, waar ze zei dat ze uitgenodigd was voor een evenement van een Amerikaans-Chinese vriendschapsgroep van de VN.

De vrouw had twee Chinese paspoorten, een laptop, mobiele telefoons en een drive met daarop "malware" op zak. Bij een huiszoeking in haar hotelkamer vond de politie later 8.000 dollar in cash, een apparaat om signalen op te vangen, verschillende kredietkaarten, nog een mobiele telefoon, negen USB-sticks en vijf SIM-kaarten. Dat bericht The West Palm Beach Post.

Yujing Zhan verscheen maandag voor de rechter in West Palm Beach, in Florida. Ze is beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen en van het binnendringen van een beveiligde site. Verder loopt er ook een onderzoek van de FBI voor mogelijke spionage, aldus de lokale media nog.

Volgens haar advocaat was de vrouw niet in het bezit van materiaal dat met spionage kan gelinkt worden.

bron: Belga