Bewolkt met in het oosten kans op felle buien

Bewolkt met in het oosten kans op felle buien

Deze namiddag is er veel bewolking met soms wat opklaringen. In het oosten van het land komen er felle buien met onweer tot ontwikkeling, die zich geleidelijk westwaarts zullen verplaatsen. Vooral in de Ardennen kan veel neerslag vallen in korte tijd. De maxima liggen rond 12 graden aan zee en in Hoog-België en tussen 14 en 16 graden elders. De volgende dagen wordt het droger met meer zon, maar tegelijkertijd wordt het ook frisser. Op het einde van de week haalt het kwik met veel moeite nog 10 graden. Tijdens het weekend lukt dat waarschijnlijk niet meer. Dat meldt het KMI. Vanavond is het overwegend bewolkt met buien en kans op onweer. Heel de nacht kunnen er nog buien vallen, maar hun activiteit neemt wel af. In het zuidoosten van het land wordt het zo goed als droog. Het KMI verwacht ook vorming van nevel en op sommige plaatsen kan er mist ontstaan. De minima liggen rond 5 of 6 graden in Hoog-België en rond 7 of 8 graden elders.

Morgen is er veel bewolking met buien of buiige regen. In de gebieden dichtbij de Nederlandse grens en aan zee wordt het mogelijk droger met meer zon, maar elders blijft het zwaarbewolkt met geleidelijk actievere buien en opnieuw kans op onweer. Vooral in het zuidoosten van ons land kan er veel neerslag vallen in korte tijd. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 13 en 15 graden elders.

In de nacht van morgen op woensdag wordt het vanaf het noorden geleidelijk droger met bredere opklaringen. Langs de Franse grens kan er nog de hele nacht buiige regen vallen. De minima liggen rond 2 graden in de Hoge Venen en tussen 4 en 6 graden elders.

Woensdag begint met enkele opklaringen in het noorden en veel wolkenvelden elders. In het zuidwesten en zuiden van het land kan er nog wat regen of enkele buien vallen. In de loop van de dag wordt het overal droog met breder wordende opklaringen vanuit het noorden. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden.

Na een koele ochtend met lokaal grondvorst wordt het donderdag overwegend zonnig. Een schrale noordoostenwind voert eerder frisse en droge landlucht aan. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden. Vrijdag krijgen we opnieuw een koele ochtend met brede opklaringen, gevolgd met wat meer bewolking. In de namiddag is het mogelijk wisselend bewolkt met eventueel wat gedruppel. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden.

bron: Belga