Zon verdwijnt, regen verschijnt

door
Belga
Leestijd 2 min.

De opklaringen maken in de loop van deze namiddag plaats voor lokale buien met ook kans op onweer. Ook morgen en dinsdag zijn onweersbuien mogelijk, vanaf woensdag zou het droger worden. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het eerst nog overal overwegend droog en wisselend bewolkt, met vooral over het noorden en het noordoosten nog brede opklaringen. In de loop van de namiddag ontstaan er lokale buien die in sommige streken uitgroeien tot onweer. De kans op intensere buien en onweer, waarbij er veel neerslag in korte tijd kan vallen, is groter over de zuidwestelijke landshelft. De maxima liggen tussen 13 graden aan de kust en 19 of 20 graden in de Kempen.

Vanavond blijft het onstabiel met plaatselijke regen- of onweersbuien. In korte tijd kan er flink wat neerslag vallen. De kans op buien is kleiner over het noorden en het noordoosten. 's Nachts wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met nog kans op een bui. Het wordt nevelig met kans op mistbanken. De minima schommelen van 5 tot 9 graden.

Morgenochtend is overwegend droog, maar wel grijs met lage wolken en kans op lokale mistbanken. Overdag wordt het eerder wisselend tot soms zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag ontstaan er opnieuw plaatselijke buien, soms met onweer. We krijgen maxima van 12 graden aan de kust tot 18 graden in de Kempen. Ook dinsdag neemt in de loop van de dag de kans op regen- of onweersbuien toe, bij maxima tot 16 graden.

Woensdag wordt het naar verwachting al snel droog met meer opklaringen. Donderdag zou het dan vaak zonnig moeten zijn, maar met maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in Vlaanderen zou het wel enkele graden te fris zijn voor de tijd van het jaar. Er zou ook een wat schrale noordoostenwind staan.

bron: Belga