Ronde van Vlaanderen - Wout van Aert: "Meer zat er niet in"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Meer zat er niet in", besefte Wout van Aert (Jumbo-Visma) na een veertiende plaats in zijn tweede Ronde van Vlaanderen. "Het was een superlastige koers. De laatste keer op de Oude Kwaremont zat ik echt op mijn limiet. Ik zag Alberto Bettiol wel vertrekken, maar reageren was niet meer aan de orde." "Dan kwam nog de Paterberg en in de afzink van die laatste helling kwam de achtervolging nooit echt op gang. De sterkste van het pak was vertrokken."

Op de Muur van Geraardsbergen brak de koers al open. "Toen begon de uitputtingsslag en het was nog een heel eind naar Oudenaarde. Op de Paterberg hing ik er nog aan, maar het gevoel in mijn benen kan ik niet beschrijven. Het was jammer dat de tegenreactie niet echt geordend meer op gang kwam. Iedereen leek zich op veertien kilometer van de finish al neer te leggen bij het feit dat wij gingen sprinten voor de dichtste ereplaats. Ik had graag vol rondgereden, maar veel poeder had ik niet meer in de benen."

"Ik hoorde ook dat Mathieu van der Poel gevallen was. Maar plots zat die weer bij ons groepje. Pas later heb ik de beelden gezien. Hij heeft daar een mooi nummer opgevoerd. Wat mezelf betreft, ik ben toch tevreden over mijn Ronde van Vlaanderen."

.

bron: Belga