Hockey Pro League - Ambre Ballenghien: "Had meteen een goed gevoel in de wedstrijd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ze is nog maar 18 en speelde nog maar haar tweede wedstrijd voor de Red Panthers, maar besliste zondag met een doelpunt mee de wedstrijd tegen China. Ambre Ballenghien won zondag weer wat hockeyharten na het tonen van een uitzonderlijke technische beheersing over de puck.

"Als aanvaller is het altijd leuk om een doelpunt te maken. Ik was al aan het wachten op mijn eerste doelpunt, ook al is het nog maar mijn tweede wedstrijd, en had vandaag meteen een goed gevoel tegen China", legde de youngster van Léopold uit.

"Ik zag mijn eerste actie nog gekeerd door de doelman, maar nadien heb ik niet meer getwijfeld. Ik zit nog maar sinds het begin van het jaar in het team, maar speelde twee jaar geleden al een vriendschappelijke wedstrijd mee. Zo kon ik mijn ploegmaten toch al leren kennen."

Eén van hen is Jill Boon, auteur van de assist op het doelpunt van Ballenghien. "Het doelpunt had een belangrijk effect op het team", stelde Boon, die met 285 selecties de meeste caps op haar naam heeft staan binnen de Red Panthers. "De leeftijd maakt niets uit, of het nu de oudste speelsters zijn of de jongste, we spelen allemaal met veel vertrouwen en goesting. De jongsten missen misschien wat ervaring, maar ze kunnen zonder druk spelen en zo evolueren. En als een talent zoals Ambre vrij kan spelen, kan het veel mooie mogelijkheden opleveren waar het hele team van geniet en zich aan optrekt."

bron: Belga