Frank Depestele zet eerste stappen als hoofdcoach bij Menen

Frank Depestele zet eerste stappen als hoofdcoach bij Menen

Frank Depestele (41) gaat volgend seizoen bij Par-ky Menen aan de slag, zijn eerste taak als hoofdcoach. De voormalige spelverdeler van onder meer Roeselare en Aalst volgt bij de West-Vlaamse volleybalclub Ratko Peris op. De Kroaat verlaat Menen na dit seizoen. Depestele is een icoon van het Belgische volleybal. De voormalige aanvoerder van de Red Dragons zette begin november 2018 na 22 jaar een punt achter zijn spelerscarrière, dit wegens een zware blessure aan de patellapees. De ex-spelverdeler verdedigde in België de kleuren van Roeselare, Aalst en Asse-Lennik. Maar ook in Griekenland, Rusland, Oekraïne, Turkije en Frankrijk was hij actief. Depestele sloot zijn carrière af in Argentinië. Met de nationale ploeg nam hij deel aan een WK en 3 EK’s.

Dit seizoen is Depestele assistent-coach bij Haasrode-Leuven. Depestele zette zijn handtekening bij Menen onder een contract voor één jaar, met één jaar optie.

Eind vorige maand raakte bekend dat Par-ky Menen ook volgend seizoen op het hoogste niveau zal aantreden. Enkele maanden na het aangekondigde afscheid van voorzitter Pierre Vandeputte vond Par-ky Menen nieuwe geldschieters.

Menen wist zich te plaatsen voor de Final Four van de Euromillions Volley League, samen met Aalst, Maaseik en Roeselare. Daarin staat het na vier speeldagen laatste met 3 punten.

bron: Belga