FACTS klokt met bijna 34.000 bezoekers af op recordeditie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het scifi-, fantasy- en gaming-festival FACTS heeft in Gent een recordeditie achter de rug. Zaterdag en zondag entertainde het evenement maar liefst 33.749 mensen. Daarmee is het meteen de beste Spring Edition in de geschiedenis van het evenement, meldt Anthony Audenaerd van FACTS. Wat de Ronde van Vlaanderen is voor Vlaamse wielerfanaten, is de Gentse Comic Con FACTS voor de fans van films, series, videogames en andere popcultuurfenomenen. "Op 6 en 7 april entertainde het evenement maar liefst 33.749 fans met alles rond films, series, games, anime en een heleboel authentieke decors en gespecialiseerde verkoopstanden", evalueert Audenaerd de laatste editie. "Daarmee is het meteen de beste Spring Edition in de geschiedenis van het evenement."

Flanders Expo kreeg onder meer bezoek van wereldberoemde acteurs, gaande van levende 80's-legende Dolph Lundgren (bekend van onder meer Rocky IV en The Expendables 3), James Bond-ster Mads Mikkelsen tot acteurs van de Netflix-generatie, zoals Stranger Things-ster Gaten Matarazzo. Zij waren een heel weekend beschikbaar voor fotoshoots, handtekeningen en vraag- en antwoordshows.

Daarnaast kwamen ook gerenommeerde stripartiesten unieke tekeningen maken en waren er 268 gespecialiseerde exposanten die spullen verkochten of tentoonstelden. Ook de allerkleinsten kregen een weekend om nooit te vergeten. Zo konden ze in bed kruipen met Ketnet-held Olly Wannabe, hun eigen toverstokken maken én LEGO-bouwsels bewonderen.

FACTS kent ook een najaarseditie, dit jaar op 19 en 20 oktober.

bron: Belga