Eredivisie - PSV is koppositie kwijt na 3-3 gelijkspel bij Vitesse

PSV is niet langer koploper in de Nederlandse Eredivisie. De Eindhovenaren speelden zondag bij Vitesse met 3-3 gelijk. PSV heeft nu 71 punten, evenveel als Ajax, dat zaterdag al met 1-4 won bij Willem II. Het doelsaldo van de Amsterdammers is echter beter: +74 tegenover +65. Na zondag staan nog vijf speeldagen op het programma.

Thulani Serero bracht Vitesse in de 13e minuut op voorsprong in Arnhem. Kort voor rust maakte Hirving Lozano gelijk. De Mexicaan versierde slim een strafschop en benutte die zelf.

Na rust nam Martin Ødegaard in de 59e minuut met een fraai wegdraaiend schot de 2-1 voor zijn rekening. Opnieuw toonde PSV veerkracht. Luuk de Jong tikte de bal na een voorzet van Denzel Dumfries in de 70e minuut binnen: 2-2.

Invaller Tim Matavz leek het duel met een rake kopbal in de 83e minuut te beslissen, maar in blessuretijd benutte Lozano opnieuw een strafschop. Maikel van der Werff kreeg rood voor de overtreding die hij daarbij maakte. Met een man meer wist PSV het winnende doelpunt niet meer te maken. Dante Rigo bleef bij de Eindhovenaren de hele wedstrijd op de bank.