Belgen in het buitenland - Watford gaat naar FA Cup-finale na echte thriller

Watford, met Christian Kabasele de hele wedstrijd op de bank, heeft zich zondag als tweede geplaatst voor de finale van de FA Cup. De Hornets namen na verlengingen met 3-2 de maat van het Wolverhampton van Leander Dendoncker. Dendoncker speelde wel de hele wedstrijd. In de finale treft Watford Manchester City, dat zich zaterdag al kwalificeerde door een 1-0 zege tegen Brighton. Dendoncker was belangrijk voor Wolverhampton en zijn stevige uithaal leverde zijn ploeg na 35 minuten een hoekschop op. Die werd kort genomen en na een mooi aangesneden voorzet van Diogo Jota kon Matt Doherty de bal van dichtbij binnen koppen (36.). In de 62e minuut maakte Raul Jimenez er 0-2 van voor de Wolves. De Mexicaan controleerde een vrije trap met de borst en werkte de bal voorbij de doelman binnen. De VAR kwam nog even tussenbeide, maar keurde het doelpunt goed.

Watford vocht terug en de pas ingevallen Gerard Deulofeu krulde de bal, vanuit stilstand, heerlijk in de verste hoek om er 1-2 van te maken (79.). De aansluitingstreffer zorgde voor een spannend slot van de wedstrijd en in de 93e minuut kwam Dendoncker net te laat bij een ingreep op Troy Deeney, waarop scheidsrechter Michael Oliver meteen naar de stip wees. Opnieuw kwam de VAR tussenbeide, maar de beslissing bleef staan en Deeney liet de mogelijkheid niet liggen (94.): 2-2 en verlengingen.

Watford ging in de verlengingen door op zijn elan en opnieuw Deulofeu legde de bal, op aangeven van Andre Gray, keurig naast doelman John Ruddy binnen (104.). Het bleef bij 3-2 en zo stoot Watford door naar de finale van de FA Cup waar het Manchester City ontmoet.

In de Bundesliga speelde Thorgan Hazard met Borussia Mönchengladbach 1-1 gelijk tegen Werder Bremen. Florian Neuhaus (49.) en Davy Klaassen (79.) zorgden voor de doelpunten. Hazard speelde de hele wedstrijd.

Ook in Italië kwamen er Belgen aan de bak. Inter Milan, waar Radja Nainggolan mocht invallen na 23 minuten, deelde de punten met het Atalanta van titularis Timothy Castagne na een 0-0 gelijkspel. Atalanta komt zo met 52 punten gelijk met AC Milan op de 4e plaats in de Serie A.