Belgen in het buitenland - Napoli stelt titelfeest Juventus nog even uit

Dries Mertens heeft zondagavond in eigen huis met Napoli 1-1 gelijkgespeeld tegen Genoa. Napoli mocht niet verliezen als het Juventus de titel op zondag niet wilde zien vieren en kreeg met Genoa de 14e in de stand voorgeschoteld. De wedstrijd begon goed voor de Napolitanen met een rode kaart voor Stefano Sturaro in de 28e minuut. Tegen tien man lukte het al snel om te scoren: Mertens passeerde de doelman met een precies schot van buiten de zestien (34.). Genoa reageerde nog voor de rust, Darko Lazovic werkte een knappe assist van Goran Pandev al even knap af (45+3.).

Napoli had in de tweede helft de kansen wel om weer op voorsprong te komen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel.