Zware brand in meubelzaak in Vilvoorde

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Vilvoorde heeft de brandweer nog steeds de handen vol met de brand die woedt in een meubelzaak. De korpsen van Puurs en Brussel hebben versterking gestuurd en langzaam lijkt het erop dat de brand onder controle komt, meldt burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde. In ieder geval wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat het vuur overslaat naar een aanpalende school of andere gebouwen. Het vuur ontstond kort voor 22 uur in de loods van een meubelzaak in de Kolveniersstraat en breidde snel uit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak, zodat gevreesd werd dat het vuur zou overslaan op aanpalende gebouwen, waaronder een andere meubelzaak en een school.

"De brandweer zet nog steeds alles in het werk om te vermijden dat de vlammen overslaan", zegt burgemeester Bonte. "Er is versterking gekomen vanuit de brandweerkorpsen van Puurs en Brussel en het lijkt erop dat die gebouwen zullen gevrijwaard kunnen worden. De meubelzaak zelf is echter al zwaar beschadigd, ik vrees dat daar weinig van zal overblijven."

Bij de brand vielen voorlopig geen gewonden. Wegens de felle vuurhaard heeft het stadsbestuur wel het gemeentelijk noodplan afgekondigd en een 30-tal omwonenden geëvacueerd. Die mensen worden nu opgevangen in de stedelijke sporthal.

Volgens het stadsbestuur is er momenteel geen aanwijzing dat er asbest in het getroffen gebouw aanwezig is, maar vanwege de grote rookontwikkeling wordt aan de bewoners van de omliggende straten gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

bron: Belga