Vandaag nog droog, vanaf morgen wisselvalliger

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft deze namiddag droog, al worden over het westen en het noordwesten vrij veel wolken verwacht. Elders wisselen opklaringen en hogere wolkenvelden elkaar af. Aan zee en in de Ardennen schommelen de maxima tussen 12 en 14 graden, elders tussen 14 tot 16 graden. Ook vanavond is het droog met opklaringen en hoge sluierwolken. De bewolking neemt 's nachts vanaf het oosten toe, en vergroot geleidelijk de kans op wat lichte regen of motregen. De minima dalen tot 6 à 9 graden. Dat meldt het KMI. Zondagvoormiddag is het over het noordoostelijke deel van het land al snel lichtbewolkt, maar over het het zuidwesten is het eerder nog bewolkt met eventueel wat lichte lokale neerslag, vooral dan richting Franse grens. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt. Vrij laat in de namiddag ontstaan er plaatselijke buien, mogelijk met onweer. De kans op intensere buien en onweer is groter over de zuidwestelijke landshelft. De maxima liggen tussen 13 graden aan de kust en 18 of 19 graden in het centrum en de Kempen. Zondagavond vallen er lokale buien, mogelijk met onweer.

In de nacht van zondag op maandag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt, met nog kans op enkele buien, bij minima van 5 tot 9 graden.

Maandagochtend is het grijs. Daarna wordt het wisselend bewolkt met vooral in de namiddag plaatselijke regenbuien. We krijgen maxima van 11 graden op de Ardense hoogten tot 15 graden elders. Waar de opklaringen breder zijn, kan het kwik klimmen tot 16 of 17 graden.

Na het verdwijnen van het lokale ochtendgrijs verwachten we dinsdag een afwisseling van opklaringen en stapelwolken. Er vallen soms buien die plaatselijk vrij stevig en onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen van 9 graden in de Hoge Venen tot 15 of 16 graden in Vlaanderen. Woensdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele lokale buien en maxima van 9 tot 15 graden. Donderdag lijkt de buienkans af te nemen en verwachten we maar nog een paar lokale buitjes. Het is wel zwaarbewolkt met maxima van 9 tot 13 graden.

bron: Belga