Peter Sagan: "Druk? Er is geen druk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Peter Sagan kan nog niet veel klinkende resultaten voorleggen daags voor de Ronde van Vlaanderen. De drievoudige wereldkampioen start morgen met slechts één overwinning op zak. "Druk, druk? Altijd die zelfde vragen, neen ik heb geen stress", verklaarde hij vandaag in het Mercure Hotel in Roeselare, waar hij met z'n team BORA - hansgrohe verblijft. Sagan won dit seizoen nog maar één keer, een rit in de Tour Down Under, midden januari. Voorts moest hij vrede nemen met drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen. In Milaan-Sanremo eindigde hij als vierde, na een periode van ziekte. Teammanager Ralph Denk gaf tijdens het persmoment mee dat de lat hoog ligt. "We zijn enkel tevreden met winst in een monument dit voorjaar."

Dan zijn nog drie kansen voor Sagan: de Ronde, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, waar hij wellicht ook start. "Het is waar dat ik andere jaren al betere resultaten kon voorleggen", geeft Sagan toe. "Maar meer stress heb ik daar niet door. Ik kan er niets aan veranderen dat het zo is. Wat is druk? Ik ga mijn best doen zondag, net zoals mijn team en dan zien we wel waar we eindigen."

Sagan werd ziek tijdens een hoogtestage in Sierra Nevada, verloor enkele kilo's en reed de Tirreno-Adriatico op halve kracht. Toch wist hij nog een vierde plaats uit de brand te slepen in Milaan-Sanremo. Daarna trok hij naar België voor de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, zijn eerste koersen dit seizoen op Vlaamse bodem. "Het was weer even wennen aan deze manier van koersen. Het ging snel, op die smalle baantjes, het drummen en dergelijke. In Harelbeke heb ik afgezien, in Gent-Wevelgem verging het mij al beter. Nu kijk ik uit naar de Ronde en Roubaix."

Bora - hansgrohe start met een sterk team, al zag het wel Jempy Drucker en Oscar Gatto uitvallen. "Dat hoort bij de koers", relativeerde Sagan. "Het is jammer dat ze er niet bij zijn, maar andere jongens nemen nu hun plaats in."

"Ik heb hard gewerkt de voorbije winter en de voorbije weken om hier top te zijn. We zullen zien of mijn conditie goed is of niet goed. Dat vertellen de resultaten. Als ik zondag win, dan was mijn conditie goed, als ik niet win, dan is ze slecht. Dat ik niet als de grote favoriet start, hoeft niet slecht te zijn. Misschien zal ik nu niet diegene zijn waar iedereen naar kijkt in de koers, al maak ik me geen illusies. Ik rijd hoe dan ook mijn eigen koers en mik op het beste resultaat."

bron: Belga