Luchtaanval op troepen van Haftar ten zuiden van Tripoli

Luchtaanval op troepen van Haftar ten zuiden van Tripoli
Luchtaanval op troepen van Haftar ten zuiden van Tripoli

Het leger van maarschalk Khalifa Haftar, dat het oosten van Libië controleert, heeft zaterdag melding gemaakt van een luchtaanval op zijn troepen een 50-tal kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tripoli. Het leger van Haftar lanceerde donderdag een offensief op de Libische hoofdstad. “We protesteren krachtig tegen de luchtaanval in de regio Al-Aziziya” door een vliegtuig dat in Misrata (in het westen van Libië) was opgestegen, zei Haftars LNA (Libyan National Army) via het communicatiebureau van dit leger.

De troepen in Misrata zijn grotendeels loyaal aan de GNA-regering (Government of National Accord) in Tripoli, de rivaal van LNA die door de internationale gemeenschap erkend wordt.

De Beschermingsmacht van Tripoli, een alliantie van gewapende groepen die loyaal zijn aan GNA, bevestigde dat “intensieve” luchtaanvallen uitgevoerd werden op LNA vanop de luchthaven Mitiga in Tripoli en de luchthaven van Misrata. “De vijand trekt terug op alle fronten”, zei de Beschermingsmacht op haar Facebook-pagina.

Bron: Belga