Jupiler Pro League - Union Sint-Gillis behoudt maximum met 5-1 zege tegen Waasland-Beveren

Op de derde speeldag in Play-off IIB heeft Union Sint-Gillis zaterdagavond Waasland-Beveren met 5-1 ingeblikt. Bij de rust stonden de Brusselaars 2-1 voor. Na 25 minuten zag het er nog goed uit voor Waasland-Beveren. Stefan Milosevic zette de bezoekers op voorsprong. Lang bleef die niet op het bord staan. In de 28e minuut trapte Faiz Selemani vanop de strafschopstip de gelijkmaker binnen. Youssoufou Niakate (33e) zorgde ervoor dat Union met een voorsprong naar de kleedkamers kon. In de 51e minuut zette Selemani, opnieuw vanop elf meter, Union op rozen. In de 63e minuut scoorde Niakate zijn tweede, twee minuten later Selemani zijn derde.

Met hat maximum van 9 punten deelt Union de leiding met Kortrijk, dat vrijdag al de drie punten thuis hield tegen Zulte Waregem (4-2). Cercle Brugge, dat zaterdag met 2-3 ging winnen in Moeskroen, is derde met 4 punten, voor Zulte Waregem (2), Waasland-Beveren (1) en Moeskroen (0). Volgende week zaterdag staat de topper tussen Kortrijk en Union op het programma.

In Play-off IIA won Oostende met 2-1 van Beerschot Wilrijk en speelden Westerlo en Sint-Truiden 2-2 gelijk. Eupen en Charleroi werken hun duel zondagavond af. Sint-Truiden is zijn maximum kwijt, maar gaat met 7 punten wel nog altijd aan de leiding, voor Oostende (6), Westerlo (5), Eupen (3), Beeschot Wilrijk (1) en Charleroi (0).