Jupiler Pro League - Oostende pakt tegen Beerschot Wilrijk tweede zege op rij

KV Oostende heeft zaterdag zijn tweede zege in drie duels geboekt in Play-off 2. De kustploeg versloeg 1B-club Beerschot Wilrijk in de eigen Versluys Arena met 2-1. In een evenwichtige eerste helft scoorden beide teams elk een keer. Placca (20.) opende de score voor de bezoekers met een gekruist schot, waarna Coopman (35.) van dichtbij opnieuw gelijkmaakte. Ook na de pauze bleef de wedstrijd goed op en neer gaan. Even voorbij het uur leek Oostende de leiding te nemen na een treffer van Vandendriessche, maar die werd afgekeurd wegens voorafgaand handspel. De winnende treffer kwam er tien minuten voor tijd alsnog voor de Kustboys. Na hands van Grisez ging de bal op de stip en Vanlerberghe benutte de strafschop, 2-1. In de toegevoegde tijd werd een laat doelpunt van invaller Boonen nog afgekeurd voor buitenspel, het bleef 2-1.

Voor Oostende is het de tweede zege op rij in Play-off 2, na de 1-2 zege bij Charleroi afgelopen woensdag. Voordien kon KVO in 2019 nog niet winnen. In de stand in groep A komt Oostende voorlopig naast STVV aan de leiding. Beide teams tellen zes punten. Beerschot Wilrijk volgt als vijfde met één punt. Later op de avond trekt leider Sint-Truiden nog naar Westerlo. Zondag is er nog Eupen-Charleroi