Controle op lowcostbussen: bij 41 van de 171 passagiers werden drugs aangetroffen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de grootschalige controleactie op internationale lowcostbussen in Antwerpen zijn zaterdag tien bussen onderschept. De politie controleerde 171 passagiers en trof daarbij drie illegalen en drie gezochte personen aan. Twee van hen werden aangehouden. Bij 41 passagiers werden ook drugs of sporen van drugs gevonden. Het ging om amfetamines, MDMA en heroïne.

De politie stelde twintig informatierapporten op, zeven processen-verbaal voor drugsbezit en één proces-verbaal voor witwassen. Bij drie bussen werd vastgesteld dat ze niet in orde waren met de vergunning om passagiers te vervoeren. Voor twee bussen kon die vergunning later alsnog worden voorgelegd, waarna ze hun traject konden verderzetten. De derde bus werd in beslag genomen, omdat ze ook technisch niet in orde was.

"De resultaten tonen aan dat deze acties hun nut hebben en dat we hier verder moeten op inzetten. Het is ook verontrustend vast te stellen dat bussen rondrijden die niet in orde zijn met de regelgeving. Dit houdt ernstige risico's in voor de betrokken passagiers", zegt directeur-coördinator Jean-Claude Gunst van de federale politie.

bron: Belga