Belgen in het buitenland - Raman en Tielemans zijn trefzeker in het buitenland

Benito Raman hielp Fortuna Düsseldorf zaterdag met twee doelpunten aan een uitzege bij Hertha Berlijn. Ook Youri Tielemans wist het net te vinden en won met Leicester City met 1-2 van Huddersfield. Benito Raman bracht Düsseldorf op voorsprong in de 35e minuut. De aanvaller werd diep gestuurd en kapte zijn enige belager mooi uit om vervolgens de bal perfect rond de doelman te krullen. Hertha Berlijn reageerde nog voor de rust via een doelpunt van Marko Grujic (41.). Raman kon echter weer toeslaan voor zijn ploeg: op een voorzet van Oliver Fink trof hij eerst nog de paal maar wist hij in de rebound toch de 1-2 te maken (61.). Bij Düsseldorf mocht ook Dodi Lukebakio starten, hij werd na 68 minuten vervangen door Takashi Usami.

Koen Casteels blesseerde zich voor Wolfsburg in de opwarming en moest zo vanop de kant toekijken hoe zijn ploeg met 3-1 won van Hannover. Hannover kwam dankzij een doelpunt van Hendrik Weylandt 0-1 voor, maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan. Renato Steffen scoorde twee keer (32. en 71.) en Jerome Rousillon maakte er uiteindelijk 3-1 van (78.).

In Engeland moest Youri Tielemans met Leicester City op bezoek bij de rode lantaarn Huddersfield, dat al zeker is van degradatie. De huurling van Monaco wist in de eerste helft de score te openen voor zijn ploeg met een stevig schot vanop de rand van de zestien (24.). Jamie Vardy maakte er op het begin van de tweede helft 0-2 van door de bal binnen te tikken op voorzet van Ricardo Pereira (49.). Huddersfield kwam echter meteen terug in de wedstrijd nadat de Australiër Aaron Mooy er drie minuten later vanop de stip 1-2 van maakte. Op het einde van de wedstrijd nam de uitploeg dan toch weer afstand dankzij een mooie vrije trap van James Maddison (79.) en een penalty van Vardy (84.), 1-4. Bij de thuisploeg was Isaac Mbenza bij de rust ingevallen.

Het Crystal Palace van Christian Benteke en Michy Batshuayi boekte een zuinige 0-1 overwinning op Newcastle. De ex-Anderlecht-speler Luka Milivojevic maakte vanop elf meter het enige doelpunt van de wedstrijd (81.). Batshuayi werd na 65 minuten vervangen door Benteke.

In China is Mousa Dembélé met Guangzhou R&F 2-0 ten onder gegaan tegen Guangzhou Evergrande, het team van zijn ex-ploegmaat Paulinho. De Braziliaan Anderson Talisca nam beide doelpunten voor zijn rekening.